DiabetesGuru appen läggs ned - vad gör jag?

Företaget Diabetes Tools beklagar att tjänster i appen "...DiabetesGuru kommer att upphöra den 31 augusti 2017". Företaget läggs ned i brist på pengar till fortsatt utveckling, sorgligt nog. Gurun har haft tusentals nedladdningar på GooglePlay och Appstore. Många har uppskattat den - bilden är från GooglePlay.

Skarmavbild 2017 08 23 kl. 14.58.35

Diabetesgurun lanserades 2014 efter ett stort och lovvärt arbete av utvecklaren, föräldern Henrik Sjöstrand. Företaget Diabetes Tools AB övertog 2015. I september 2016 kom version 2.0.0, CE-märkt och godkänd av Läkemedelsverket.

Utveckling eller avveckling?
Att driva en e-tjänst för personer med diabetes typ 1 innebär ständigt arbete med fortsatt utveckling och underhåll. Det är både krävande och väldigt roligt, och kan lösas på olika sätt. 
På advokatbyrån som företräder företaget förstår man frustrationen, och man vet inte om Gurun kan drivas vidare av någon annan. På företagets hemsida hänvisas användarna till att "...fråga sin klinik om vad man ska göra".

Vad gör jag? Exempel på alternativ
-Har du insulinpump? Liknande funktioner kanske finns i pumpens mjukvara?
-Har du testat appen Kolhydratkollen? Den lanserades för Iphone 2013 efter ett stort och lovvärt arbete av utvecklarna, föräldrarna Henric Rehné och Eva Lyckholm. Senaste version 2.0.7 kom 2016. 
Kolhydratskollen drivs ideellt av utvecklarna. Bristen på pengar har hittills inte stoppat dem, men de hade kunnat göra mer med fleras stöd. På Kollens webbplats finns en insamlingslänk till exempelvis en Android version. I nuläget behöver du fortfarande Iphone av nyare eller äldre datum till Kolhydratskollen.

-Har du provat Dosräknaren på diabit.se? Den hjälper dig använda kvoter, och finns också i appen Diabit.

-En helt annan app på GooglePlay med snarlikt namn heter Kolhydratkollen (utan s). Den kan främst hjälpa dig räkna fram kolhydratmängder i maten.

Hör av er med tips om appar och alternativ i  Öppet forum

Senast uppdaterad tisdag, 29 augusti 2017

Skriv ut

Comments (0)

Inga kommentarer


Lämna feedback

  1. Lämna synpunkter på artikeln till redaktionen
Attachments (0 / 3)
COM_KOMENTO_SHARE_LOCATION